Blog

De gemeente Sudwest Fryslan organiseerde voor haar 700 medewerkers “de week van de dienstverlening” en vroeg De Cocreatieschool om een maatwerk Serious Escape Room te ontwikkelen. Het thema van de kamer werd “Ontsnappen uit de systeemwereld!”.

Wij ontwierpen een kamer met een aantal maatwerk spelactiviteiten, waaronder een vloerpuzzel, een kaartspel en een quiz op basis van de 4 leidende dienstverleningsprincipes van gemeente Sudwest Fryslan.

De 700 deelnemers, in 56 teams, in twee kamers, werden uitgedaagd om in 30 minuten de praktijkgerichte dienstverleningsvraagstukken en puzzels op te lossen, om zo de kamer te kunnen ontsnappen.

De opdrachtgever aan het woord: “Dit hadden we niet verwacht! Wij dachten gewoon een leuke doe-activiteit voor de medewerkers te organiseren. Nooit gedacht dat je in 30 minuten zoveel kunt bereiken. De medewerker heeft, door de spelvormen, de principes veel beter op z’n netvlies gekregen. Verrassend, dat we nu ook veel meer kunnen zeggen over het niveau van dienstverlenen binnen de gemeente. Dit is een mooie bijvangst!”

Resultaat: naast een inhoudelijk uitdaging, vooral drie dagen heel veel plezier! En één verdiende winnaar. Eén van de teams scoorde de meeste inhoudelijke dienstverlenerspunten en wist daarnaast met een mooie tijd de kamer te ontsnappen. Gefeliciteerd namens www.decocreatieschool.nl!