Blog

Serious gaming voor Young professionals

OPGELET Dit bericht is voor Young professionals!

Misschien heb je het gemist, maar op 3 mei jl. vond er een bijzonder evenement plaats de Jonge Ambtenaren Dag 2018. Deze keer was de JAD te gast bij de gemeente Stichtse Vecht, dat het imago van ‘de ambtenaar’ ten goede komt, omdat het bij deze gemeente barst van de twintig- en dertigers. Een goede inspiratiebron voor jonge ambtenaren. Nyenrode Business Universiteit had speciaal voor deze gebeurtenis haar nostalgische en bosrijke locatie ter beschikking gesteld.

Als kers op de taart, werd De Cocreatieschool uitgenodigd om haar expertise in te zetten en een Serious Escape Room te ontwikkelen. Het doel hiervan: de jonge ambtenaar prikkelen om haar persoonlijke kwaliteiten te toetsen en in een teamproces maximaal te benutten. Voorafgaand aan de kamer, werden de deelnemers kort in een ‘organisatie-opstelling’ achtige setting meegenomen in het leiderschapspincipe “In elke stoel een leider‘.

In een sneltreinvaart werden ze bekend gemaakt met de verschillende leiderschapstypen van de DISC-gedragsmethodiek, waarna ze goed geladen, de kamer betraden, om aan de slag te gaan met casuïstiek uit hun praktijk.

Door met passende oplossingen voor de casuïstiek, ontvingen zij hints en verzamelden zij de codes, waarmee zij de cruciale sleutelinzichten konden vrijspelen. De Sleutelinzichten helpen hen weer de juiste focus te vinden bij uitdagingen in hun werk.

Om de complexiteit van opgaven te illustreren, werden ze geconfronteerd met 50 opgavenbouwstenen. Bouwstenen, die de opgaven in de juiste versnelling kunnen brengen, mits je natuurlijk de juiste keuze maakt.

Deze Serious Espape Room voor Young professionals, leert je theorie meteen in praktijk brengen, maar ook, door het actieleren, kennis op te doen met nieuwe inhoud rechtstreeks uit de praktijk. Deze serious gaming vorm, geeft snel veel inzicht in zowel je eigen optreden, als het functioneren in groepscontext en leert je jouw handelingsrepertoire ‘on the spot’ uit te breiden.

In de nabeschouwing staan we, naast de inhoudelijke inzichten, uitdrukkelijk stil bij het groepsdynamische proces en de eigen persoonlijke inbreng.  

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden, om jouw team aan (jonge) ambtenaren in korte tijd te laten groeien in een dynamische setting, neem dan contact met ons op.

De deelnemer aan het woord: “Wat een aansprekende werkvormen zijn dit! Zou eigenlijk een vast onderdeel moeten zijn in een traineeship.

Resultaat: naast een pressure cooker aan inhoudelijke inzichten, vooral heel veel plezier!