Blog

Het bordspel OGW

de grootste opgave van 2020
Wat kunnen we er van leren?

In de afgelopen twee jaar hebben we als co-creatie experts vaak de vraag gekregen wat is OGW, opgave gericht werken, nou eigenlijk precies. Wat maakt het nou dat je niet meer kunt praten over een groot multidisciplinair project of traject? En hoe stuur je op een opgave, als dit al mogelijk is?

We dachten met de stikstofcrisis hét sprekende voorbeeld hadden gekregen, waar geen twijfel over zou kunnen bestaan dat we hier spreken van een opgave. Alle facetten van OGW komen hier aan bod. Een grotere opgave leek even niet te bestaan tot we wereldwijd werden overvallen door het Coronavirus. De grootste opgave van 2020 zet onze wereld op ‘z’n kop. Terwijl we aan de ene kant COVID-19 aan het bevechten zijn en manieren proberen te vinden om de pandemie het hoofd te bieden, moeten de samenleving zich opnieuw zien uit te vinden. Hoe gaan we dit te boven komen en wat leren we er van voor de toekomst ?

Speciaal voor degene die juist graag wil leren van de grootste opgave van 2020, heeft De cocreatieschool een bordspel ontwikkeld. Je speelt het samen met je team. Stapsgewijs reflecteer je op dilemma’s waar je voor komt te staan en leer je te beschouwen op gemaakte keuzes waar je onherroepelijk bij OGW mee te maken krijgt.

Spin of control: de navigatietool van De Cocreatieschool

werkatelier_spin of control

Het bordspel "de grootste opgave van 2020"

Bordspel_Leren sturen op de opgave

Het is mogelijk om het bordspel online te spelen onder begeleiding van een facilitator, Dit kan bijvoorbeeld via een link in Zoom. Natuurlijk zit er ook een leuk tintje aan, maar deze serious game is vooral een manier om de dialoog over OGW op te starten en te verrijken.

Je leert navigeren op de opgave door: gevoel bij de complexiteit van een opgave, relevante vragen te stellen en inzicht in wat OGW van ons vraagt aan 21ste-eeuwse vaardigheden = een nieuwe manier van kijken! Je krijgt uitleg over de Spin of control de navigatietool van De Cocreatieschool.

Wil je jouw tijd die je aan huis gekluisterd zit nuttig besteden, op een leuke manier met een lastig onderwerp bezig zijn en ook nog samen met je team stappen zetten?

Vul dan het onderstaand formulier in. Wij nemen zsm contact met je op!

Jouw naam (vereist)

Jouw e-mail (vereist)

Jouw telefoonnummer

Noteer hier jouw vraag/opmerking.