Gemeente Wammerveen

Het Wammerveense Suffertje

Crisis in Wammerveen: Het wapenschild gestolen!

Er heerst een grote verslagenheid in gemeente Wammerveen. Gisterenavond is rond 21.00 uur het wapenschild van de gemeente ontvreemd. De uiterst brutale diefstal vond plaats, terwijl er twee deuren verderop een raadsvergadering bezig was.

Uit de videobeelden is niet op te maken of de dader een man of vrouw betreft. Wel is duidelijk, dat de dader bekend was met de beveiliging van het gemeentehuis. Kans bestaat dat hij hulp kreeg van binnenuit.

Crisisteam, waar zijn jullie?
Dat het rommelde in Wammerveen was bij de gemeenteraad natuurlijk al langer bekend. De onrust en spanningen zijn de afgelopen periode behoorlijk opgelopen en voor de derde keer op rij heeft dit geleid tot ongeregeldheden in het stadscentrum. Lessen voor de toekomst moeten worden getrokken!

De fractievoorzitter van de lokale partij ‘Samen 1’ benadrukte tijdens het debat, dat er ingezet moet worden op een de-escalatiestrategie en het “goede gesprek” met de burger. Alle fracties waren het unaniem eens, dat er met spoed een crisisteam in het leven geroepen moet worden.

De wervingscampagne is direct van start gegaan en de zoektocht naar 12 capabele crisisteamleden draait op volle kracht. 


Speciaal ingelast Politiebericht.

Website Wammerveen tijdelijk onbereikbaar

Vanaf vanochtend vroeg is de website van gemeente Wammerveen onbereikbaar. De website werd aanhoudend door grote aantallen bezoekers benaderd. Hoewel het nog niet 100 procent uitgesloten is dat de overbelasting door een hack is ontstaan, gaat ICT ervan uit dat het gewoon bezorgde inwoners betrof.

Toch is besloten om de site per direct offline te zetten. De ICT-afdeling werkt momenteel aan een adequate oplossing voor dit probleem. De gemeente vraagt haar inwoners om geduld en begrip.

De gemeente heeft de volgende noodnummer beschikbaar gesteld:
06-53151041 

Wijk de Bres ‘op de Bres’

De bom staat op barsten bij de mogelijke komst van extra windmolens. Een cruciale succesfactor in de ontwikkeling van een windproject is de acceptatie door de omgeving. Veel projecten sneuvelen of vertragen door de weerstand van de lokale gemeenschap tegen de komst van de windmolens.

Horizonvervuiling, waardevermindering van het eigen huis, geluidsoverlast: veel mensen ervaren alleen de lasten van een windpark, aldus expert Bert Kwaker tijdens de informatieavond voor Wijk de Bres.

Groot knelpunt
Inwoners geven aan alle lasten te dragen en nu niet mee te profiteren van de baten. ‘We leven in een prachtige regio, waar de natuur centraal staat en waar we nu ook nog te maken hebben met die windmolens in ons blikveld. Kunnen we op de een of andere manier ook meeprofiteren van de baten die de molens opleveren?’, aldus een Bressenaar. 

Impressie belangenkaart Gemeente Wammerveen

Voelt u zich betrokken bij de opgave waar Wammerveen voor staat? En denkt u dat u over de juiste set aan skills beschikt om Wammerveen uit deze crisis te trekken?

Meld u dan (met uw team) aan via onderstaande link! En help de gemeente het wapen van Wammerveen terug te vinden! 

Het wapen van Wammerveen is een Serious Escape Room voor professionals met durf!

    Het 'Wapen van Wammerveen' is een Serious Escape Room! Wil jij hier samen met jouw team aan deelnemen? Vul dan het onderstaand formulier in. Wij nemen zsm contact met je op!

    Jouw naam (vereist)

    Jouw e-mail (vereist)

    Jouw telefoonnummer

    Noteer hier jouw vraag/opmerking.