Het mysterie van Waterland

Waterland nieuwseditie

Het mysterie van Waterland is een Serious Escape Room voor professionals met durf!


Waterland, de meest prestigieuze opgave van Nederland

DE UITDAGING
Waterland is op zoek naar talent in opgave gericht werken! Denk je dat jij en jouw team over de juiste set aan 21ste eeuws skills beschikken om Waterlands dilemma’s aan te pakken en de opgave verder te brengen?

Meld je dan (met jouw team) aan via onderstaande link! En help het mysterie van Waterland op te lossen! 

Wat speelt er?
Onderstaande ingezonden brief zorgt voor veel commotie. Actiegroep eist dat het testgebied onmiddellijk onder verscherpt toezicht wordt geplaatst ivm massale vissterfte.   

Energieboeren oogsten de golven!
De zeebatterij, het experiment om de golfbeweging van het zee-opppervlak en de getijdestromen om te zetten in stroom, is een doorslaand succes.

“We draaien nog niet eens op volle toeten, toch is het streefresultaat al bereikt”, aldus Gerard Verachtert, energiemanager van de zeebatterij.

De persvoorlichter, Ben Richter, is trots op het resultaat. “Alles gaat boven verwachting! Er zijn geen noemenswaardige neveneffecten, het is een kwestie van finetunen en dan zijn alle obstakels overwonnen.
Wij hopen op een investering vanuit het Horizon 2025-programma om de infrastructuur op orde te krijgen en we maximaal kunnen profiteren van de overcapaciteit”.

Delen in de winst?
Toch zijn er ook andere geluiden te horen. De oranje-hesjes beweging is namelijk helemaal te spreken over de zeebatterij. “In Wammerveen zijn veel vissers die zonder werk zijn komen te zitten, mede door de lagere visstand. De banen die beloofd zijn, hebben wij niet gekregen. Wij hebben alleen de lasten! Wanneer gaan wij eens meeprofiteren? ”.

Bezoekers Waterland zorgen voor overbelasting wegennet
Afgelopen week ontstonden rond gemeente Wammerveen lange files van en naar Waterland in verband met de vele bezoekers van de Dutch Boulevard op Waterland, het paradepaardje van Waterland. Dat zegt een woordvoerster van de gemeente Wammerveen.

,,Op drie ochtenden en avonden stond het verkeer werkelijk muurvast. De vertragingen liepen dan op tot een uur of langer. We maken ons ernstig zorgen over de impact van het toenemende toerisme”

De verwachting is dat de komende maanden de overlast alleen maar zal toenemen, nu het geslaagde experiment ‘de Dutch Boulevard’ tot de buitenlandse toeristen is doorgedrongen.  

Uren oponthoud op wegen richting Waterland.

Succes overschaduwd
Het fileleed is niet het enige wat het succes van de Dutch Boulevard overschaduwd. Het toenemende toerisme heeft ook vervuiling in de kuststreek tot gevolg en zorgt voor overlast in het stadscentrum in Wammerveen.

De gemeenteraad heeft Thérèse van Transit, gouverneur van Waterland, met klem verzocht om de oorzaken in kaart te brengen en met passende oplossingen te komen.

Meer dan 125 potentiële experimenten voor Waterland! Droom of nachtmerrie?
Het was het idee om in een vroegstadium Waterland open te stellen voor participatie door innovatieve start-ups. Niemand had durven dromen, dat het tot zoveel aanmeldingen zou leiden.

Start-ups klagen nu dat zij niet als gelijkwaardige partners aan tafel komen. Het lijkt of er gekozen wordt om alleen met oude vertrouwde partners samen te werken. Draait het weer om wie de grootste portemonnee meebrengt?  

Huizen van de toekomst
Heel innovatief Nederland kijkt jaloers toe hoe Waterland voorop loopt met biobased wonen. De woningen worden ‘state of the art’ genoemd, het is het wonen van de toekomst en hét antwoord op verduurzamen! Maar zijn we er als maatschappij wel klaar voor? 

Onze verslaggever gaat de komende weken op onderzoek uit en zal alle betrokken stakeholders dezelfde vraag stellen. In de volgende editie meer!  

Het mysterie van Waterland is een Serious Escape Room voor professionals met durf!

    Het 'Mysterie van Waterland' is een Serious Escape Room! Wil jij hier samen met jouw team aan deelnemen? Vul dan het onderstaand formulier in. Wij nemen zsm contact met je op!

    Jouw naam (vereist)

    Jouw e-mail (vereist)

    Jouw telefoonnummer

    Noteer hier jouw vraag/opmerking.