Maarten Blankenberg

Adres:

Boschstraat 46, 5301 AG Zaltbommel

Maarten Blankenberg

Ik ben actief in zowel de nonprofit als de profit sector. Performance management, agile, scrum, sociocracy of holacracy, etc., ik combineer mijn opgedane toegepaste kennis en ervaringen uit beide sectoren en vertaal deze naar praktische werkwijzen en weet beweging te brengen bij lastige vraagstukken. In mijn blikveld gaan mens, proces en systeem altijd hand in hand.  Ik zie in de praktijk hoe professionals hiermee worstelen en ik help hen op het juiste moment aan de juiste inzichten en tools en breng hen terug naar de bedoeling, waardoor zij hun eigenaarschap kunnen maximaliseren.

In mijn overtuiging, begint cocreatie bij jezelf. Je kunt pas echt gaan samenwerken met (keten)partners, als je in staat bent je open te stellen voor dit contact en weet hoe je onbevangen naar het verhaal van de ander kunt luisteren. Dit vraagt van de professional om stevigheid en tegelijkertijd het lef om een kwetsbare houding aan te durven meten. Er is in deze geen onderscheid tussen overheid of het bedrijfsleven.

De ontwikkelingen in de samenleving gaan razend snel en vragen van ons steeds vaker om met deze open blik naar veranderingen en kansen te kijken. Ik zie dagelijks dat, daar waar partijen elkaar durven opzoeken in deze nieuwe samenwerkingsvormen en de uitdaging met zichzelf (en hun organisatie) aangaan ,  dit cocreëren leidt tot inspirerende en verrassende resultaten.

Eigenschappen

  • Ondernemende professional
  • Pragmatische veranderaar
  • Uitnodigende confronteerder
  • Resultaatgedreven realist

Focus op

  1. Creëren van eigenaarschap
  2. Echte veranderingen

Ik ben geboren met veel interesse voor de mens en haar bijzonderheden. Via studie Rechten, heb ik dit om weten te zetten naar de praktijk bij Thomas International. Daar heb ik de kennis opgedaan van een aantal zeer praktische tools, die je minimaal als basis in je rugzak moet hebben, om als organisatieadviseur en veranderdeskundige aan de slag te kunnen.

Bij de organisaties, waar ik als gedragsexpert in de keuken mocht kijken, zag ik tal van lastige gedrags-en organisatievraagstukken voorbij komen, waar zij in eigen beheer moeizaam grip op kregen. Als buitenstaander was dit een uitgelezen kans om hen verder te helpen.

Als zelfstandig ondernemer, heb ik vervolgens deze blik van buiten naar binnen in mijn advieswerk meegenomen. De daarop volgende jaren, heb ik personen en organisaties begeleid en en ondersteund bij hun (zakelijke) ontwikkeling.

In mijn zoektocht naar wat echt helpt, is mijn focus steeds meer komen te liggen op het versterken van het eigenaarschap binnen, maar ook buiten en over organisaties heen. Een zoeken naar vormen van samenwerking waarbij vraagstukken echt worden aangegaan en opgelost. Vanuit een zienswijze dat 4 oren en ogen meer zien en horen dan 2 en oplossingen doeltreffender te vinden zijn buiten het eigen bekende blikveld en denkkader.

Dit heeft geresulteerd dat er 15 jaar later de cocreatieschool is opgericht, waarbij je kunt leren op welke (soms zeer pragmatische) wijze je over je eigen muren heen kunt kijken, dat het niet erg is om je eigen overtuigingen en zienswijzen los te laten terwijl je trouw aan jezelf blijft. Waardoor samenwerken echt impact krijgt: 1 + 1 = 3!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]